Seguidores
Colaboradores
domingo, 14 de febrero de 2010
La calçotada
Què és la calçotada?
La calçotada és un menjar típic de la regió occidental de Catalunya; originària de Valls, a la comarca de l'Alt Camp, en les últimes dècades s'ha estès i pot degustar en gairebé qualsevol part de la comunitat durant el final de l'hivern i començament de la primavera, els calçots, una varietat de cebes tendres especialment cultivada per a aquest propòsit, es rosteixen directament sobre les flames de sarments i es mengen amb la mà, amanits amb una salsa especial, la salvitxada, similar a la romesco.
Després de coure els calçots es tiren troncs per fer unes bones brases que s'aprofitaran per rostir carn o embotits per al segon plat.
També s'acostuma a rostir a les brases patates i carxofes, per acompanyar les carns.
Xadelmar
Secretari Casa Tracia
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)





0 comentarios:
Publicar un comentario
Puedes dejar aqui tus comentarios o aportaciones